آفتابنیوز : رئیس دفتر رئیسجمهور درباره خروج آمریکا از برجام گفت: با توجه به اینکه در جریان مذاکرات هستهای در دوران اوباما، هیچگاه جمهوریخواهان علیه برجام سخنی نگفتند، پیشبینی نمیکردیم ترامپ از برجام خارج شود.
به گزارش آفتابنیوز به نقل از سازندگی، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور به تشریح مسائل مختلفی که در ماهها و سالهای اخیر پیرامون دولت روحانی مطرح شده، پرداخته است که در ذیل نگاهی به مهمترین بخشهای این گفتوگو میاندازیم.
**داماد رئیسجمهور در جریان امور اجرایی دولت نیست
واعظی در واکنش به اظهارات اخیر کامبیز مهدیزاده (داماد روحانی) که گفته بود " روحانی مظلومترین و تنهاترین رئیسجمهور ایران است و متاسفانه اطرافیان رئیسجمهور هستند که به او لطمه میزنند" تصریح میکند: "در رابطه با مصاحبه داماد جناب آقای روحانی باید بگویم که ایشان در جریان کارهای اجرایی دفتر آقای رئیسجمهور، نهاد و دولت نیستند، اما از باب اینکه رابطهای عاطفی با آقای رئیسجمهور داشتهاند احساس خود را بیان کردند. این نظر شخصی ایشان است و نباید بیشتر از این به آن بها داد."
**روحانی هیچگاه اهل برگزاری گعده نبوده است
رئیس دفتر روحانی درباره این مطلب که رئیسجمهور با گروههای سیاسی ارتباط کمتری به نسبت رؤسای جمهور قبلی دارد، خاطرنشان میکند: "آقای رئیسجمهور چه در زمان دولت یازدهم چه در زمانی که رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک بود و چه در زمانی که دبیر شورای عالی امنیت ملی بود، هیچگاه اهل این نبودند که مرتبا با افراد مختلف گعده داشته باشد."
**برادران واعظی؛ از قم تا آمریکا
واعظی در پاسخ به این سوال که چند برادر دارد گفت: " ما 6 برادر هستیم که 3 نفرمان آمریکا بودیم و 3 نفر دیگر در قم. یکی از برادرانم در حال حاضر رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم است. دیگری استاد دانشگاه است اما درس خارج خوانده و معاون فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی است، برادر دیگرم هم که درس خارج و علوم قدیم خوانده پزشک است. دوستان به شوخی میگفتند که حاج آقا خیلی آیندهنگرند زیرا 3 تا از پسرهایشان را به قم و 3 تا را به آمریکا فرستادهاند!
**پیشبینی نمیکردیم آمریکا از برجام خارج شود
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا دولت پیشبینی میکرد که آمریکا ممکن است به هر دلیلی از برجام خارج شود؟ میگوید: "در همه تصمیمات به نوعی احتمالاتی وجود دارد اما روی چیزی که این همه کار شده بود، کنگرههای بزرگی برگزار شده بود، حتی در آنجا احزابی ریشهدار حاکم بودند و هیچگاه نشنیدیم که هنگام مذاکره دولت اوباما با دولت ایران، جمهوری خواهان علیه برجام به میدان بیایند. ما با چنین رویدادی مواجه نشدیم. بر این اساس پیشبینی این رفتار آقای ترامپ را نداشتیم.
**اگر جای ظریف بودم ...
واعظی در پاسخ به این سوال که اگر اتفاقی که برای وزیر خارجه در جریان سفر اسد به ایران افتاد، برای شما میافتاد، چه واکنشی نشان میدادید؟ میگوید: " اولین اقدامی که انجام میدادم، اجازه میدادم صبح شود، قطعا خدمت آقای رئیسجمهور میآمدم، با ایشان صحبت میکردم و هر حرفی که داشتم در آنجا مطرح میکردم و به توافق میرسیدم که باهم چه کار کنیم. این اقدام است که اگر برای من پیش میآمد انجام میدادم.
**نقش حزب اعتدال و توسعه در دولت مانند دیگر احزاب است
رئیسدفتر روحانی در واکنش به این مطلب که به نظر میرسد با توجه به نقش محوری نوبخت و تاثیرگذاری چهرههایی چون علی جنتی و سلطانیفر در کابینه تصریح میکند: "نقش حزب اعتدال و توسعه در دولت مانند باقی احزاب است، یعنی هرکسی بخواهد نقش این حزب را در تصمیمگیری، خطدهی و ... در دولت مطرح کند، به نظرم اطلاعات ندارد.
**اگر تمامیتخواهی نکنند ائتلاف باید ادامه پیدا کند
واعظی در واکنش به احتمال ائتلاف اصلاحطلبان و جریان اعتدالی برای حضور در انتخابات سال 98 با بیمیلی پاسخ میدهد: " من امیدوارم هرکسی حق دیگران را به رسمیت بشناسد و تمامیتخواهی نکند و این ائتلاف( ائتلاف اصلاحطلبان و اعتدالیون) باید ادامه پیدا کند.